Bali Zen

Minimalistisch | Hout | Groen

Haal de Bali Vibes in huis

Bali, waar moeten we beginnen. Heerlijke kokosnoten, prachtige rijstvelden, mooie tempels en een adembenemende interieur. Als je ooit in Bali bent geweest, dan weet je hoe inspirerend het Balinese interieur is. Bij binnenkomst voel je direct die oase van rust en een heerlijk vakantiegevoel. Alhoewel het een prachtig land is om op vakantie te gaan, kun je tegenwoordig het Balinese gevoel eenvoudig nabootsen in jouw eigen interieur. Door de jaren heen hebben steeds meer Balinese items een plekje gekregen in de Westerse interieurs. En terecht, de items brengen een heerlijke sfeer met zich mee. De Balinese stijl is minimalistisch en strak. Ben jij fan van Bali, of lijkt een Balinees interieur wel in jouw straatje te passen? Laat jezelf inspireren door ons 'Bali Zen' thema.  

 


Balinees Interieur

Bij het Balinese interieur staat minimalisme centraal dat in magisch balans is met een naadloze binnen-buiten ervaring. Het gebruik van natuurlijke materialen is erg kenmerkend, zoals rieten stoelen, rotan manden of bamboe accessoires. De natuurlijke materialen vind je in het gehele interieur terug, van het meubilair tot de accessoires.

Als je ervoor kiest om de het Balinese interieur te integreren in jouw eigen interieur, is het belangrijk om te focussen op de samenhang van in- en outdoor. Het gaat niet zozeer over de hoeveelheid items je in huis hebt, maar meer om die ultieme ervaring waarin wonen in de natuur centraal staat. Laat daarnaast de kleuren spreken door middel van accessoires die je toevoegt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kussens, vloerkleden, vazen en plaids.

De Balinese stijl is gegrond aan de natuur. Wanneer je je interieur gaat aanvullen met planten, kies dan voor wild groen, tropische planten en rijke fauna om het geheel samen te brengen.

In Bali heerst enorme spiritualiteit. Door grondstoffen te verwerken in je interieur, zoals bamboe of aards keramiek, zal je in jouw interieur dat ultieme 'zen' gevoel ervaren.

 


Materialen & Kleuren

 Massief hout mag absoluut niet ontbreken in je Balinese interieur en is perfect geschikt als basis. Zolang het massief hout is, kun je er eigenlijk alles mee combineren. Massief houten eettafels, salontafels of ligbedden zijn vaak al een kunstwerk op zich. En wanneer deze gepaard gaan met natuurlijke accessoires zoals rotan manden, een leuke rieten hanglamp, totums of krukjes, dan ben je al een heel eind op de goede weg.

Al deze materialen creëren door hun lichte kleur en structuur direct een tropisch gevoel. Nu is het slechts nog een kwestie van de natuur in huis halen door planten en minimalistische accessoires toe te voegen. Denk aan linnen of katoenen dekentjes, zachte vachtjes voor over de manden en natuurlijk die prachtige wild groene planten om die binnen-buiten ervaring te creëren. Daarnaast is zeegras ook een absolute trend en vind je terug in alle accessoires.

Neem lichte tinten als uitgangspunt, zoals wit, crème en beige. Deze vormen namelijk dé basis voor het Balinese interieur en zie je ook terugkomen in ieder Balinees hotel, restaurant en beachclub. Wanneer je deze lichte tinten combineert met dat typische Balinese groen, zorg je voor de ultieme Bali vibes in jouw eigen interieur!

 


Bijpassende vloeren

De vloer zal het Balinese interieur tot een geheel brengen. We zien in de Balinese stijl vaak verschillende soorten vloeren, van hout tot beton tot tegels. Kies daarom voor een vloer die past bij jouw meubels en woonaccessoires. We hebben enkele vloeren voor jou op een rijtje gezet die heel goed samengaan met het Balinese interieur. Heb je bepaalde vragen of wil je graag persoonlijk advies? Geen probleem! Kom langs in een van onze showrooms en we helpen je graag verder.

 

Uitproberen en vergelijken

Jij weet het beste wat bij jouw interieur past. Vraag 3 GRATIS stalen aan om thuis te kunnen proberen.