Bohemian Dream

Naturel tinten | Werelds | Eclectisch

Wat is een Bohemische interieurstijl?

De Bohemische stijl is een uitgesproken laid-back stijl met invloeden van exotische reizen en bijzondere accessoires. Het is een inrichting waarbij alles kan en mag en veel stijlen samenkomen, waarin creativiteit, kleur, variatie en fun centraal staan. Wees daarom ook zeker niet bang om 'binnen de lijntjes' te kleuren. Kies er juist voor om kleuren, patronen en stijlen te mixen om het geheel samen te brengen.

 


Bohemian Interieur

Bij de Bohemische stijl draait het voornamelijk om de aankleding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een prachtig groot vloerkleed, exotische planten en rotan manden. Er is niets leuker dan lekker los kunnen gaan met woonaccessoires, dus kleed jouw interieur zeker aan met persoonlijke items. Heb je leuke reis souvenirs? Voeg deze dan zeker toe!

Qua meubels kun je denken aan een grote loungebank, een luxe fauteuil, of aan een leuke rieten hangstoel. Zoals we je eerder vertelden, gaat het met name om de accessoires die het geheel van een Bohemische inrichting vormen. Kies voor een leuk poefje in Bohemische stijl, Bohemische kussens, geweven manden en houten kisten.

 


Materialen & Kleuren

Natuurlijke materialen zijn een échte must in een Bohemisch interieur. Vooral hout, riet, rotan en linnen staan centraal, maar met andere natuurlijke materialen zoals, fluweel, leer, bamboe, katoen en wol maak je het plaatje echt compleet! Vergeet zeker de exotische planten niet om het geheel samen te brengen.  

Ook met de kleuren kun je alle kanten op. Beige tinten zijn kenmerkend aan een Bohemisch interieur, maar tegenwoordig worden pastel kleuren ook steeds vaker toegepast. Als je meer kleur wilt verwerken in het interieur, kies dan voor een gekleurd vloerkleed om de ruimte open te breken of voor gekleurde schilderijen aan de muur.

 


Bijpassende vloeren

Bij een Bohemisch interieur is een houtlook PVC vloer de beste keuze. Een houtlook vloer is namelijk dé eye-catcher bij binnenkomst en zal zorgen voor harmonie in het gehele interieur. Maar ook een betonlook vloer kan wonderen verrichten en is een populaire trend tegenwoordig in de Bohemische inrichting.

Uitproberen en vergelijken

U weet het beste wat bij uw interieur past. Vraag 3 GRATIS stalen aan om thuis te kunnen proberen.