Caribbean Colors

Kleurrijk | Levendig | Tropisch

Zon, zee & strand, in jouw interieur.

Parelwitte zandstranden, turquoiseblauwe zee en een felblauwe lucht. Het ultieme tropische gevoel niet waar? Wil je dit gevoel graag nabootsen in jouw eigen interieur? Lees dan zeker verder om alle tips te ontdekken.

Kenmerkend aan een Caribische inrichting zijn de felle kleuren natuurlijk waarin blauw, wit en groen de basiskleuren vormen. Vooral mintgroen, turquoise en créme-wit zijn veel voorkomende kleuren. De kleuren zijn erg rustgevend en zijn eenvoudig te combineren met allerlei soorten meubels en accessoires.

Gelukkig hoef je niet gelijk je hele inrichting om te gooien om een Caribisch interieur te realiseren. Met een paar leuke aanpassingen en toevoegingen creëer je al snel dat heerlijke tropische gevoel.

 


Caribisch interieur

Het tropische kleurenpalet zal de basis vormen van je Caribisch interieur. Er zijn geen bepaalde 'richtlijnen' als het gaat om patronen of accessoires. Je kunt je volledige creativiteit aan de tand voelen door aan de slag te gaan met de tropische kleuren.

Mintgroene eettafelstoelen, turquoiseblauwe kussens en azuurblauwe accessoires. Je kunt het zo gek niet verzinnen en geef er vooral jouw eigen twist aan. Zolang je maar niet té veel verschillende kleuren met elkaar gaat combineren, dan kan het snel druk ogen. Kies voor maximaal 4 a 5 basiskleuren die je terug laat komen in jouw volledige inrichting om te zorgen voor harmonie.

Hout is een veelgebruikt materiaal die je overal ziet terugkomen in Caribische interieurs. Met name rotan hout en bamboo worden vaak toegepast, omdat het die 'zomerse' feeling geeft. Ook worden er vaak vintage items toegevoegd, zoals een surfplank of skateboard. Heb je persoonlijke items van een vakantie naar een Caribisch land? Voeg deze dan zeker toe! Het geeft je interieur een prachtig verhaal en een nostalgisch gevoel waar je volledig terug kunt gaan naar 'die prachtige tijd'.

Tot slot zou je leuke kleurrijke tegeltjes kunnen toevoegen als decoratie aan de muur. Bijzondere tegeltjes spreken vaak boekdelen en brengen een interessante geschiedenis met zich mee.

 


Materialen & Kleuren

Het kleurenpalet kunnen we het beste als 'Tropisch' omschrijven. De basiskleuren zijn erg kleurrijk en vormen de ultieme basis. En wanneer je de 4 a 5 basiskleuren uitgekozen heeft, kun je aan de slag gaan met het verzamelen van leuke meubels en accessoires.

Kies voor een paar leuke houten meubels in jouw interieur, zoals een prachtige lange eettafel of een ronde salontafel. Houten meubels kun je namelijk eenvoudig combineren met diverse kleuren. Waar kun je het beste de kleuren in terug laten komen? Denk aan kleurrijke kussenslopen voor op de bank en fauteuil, een zachte kleur voor aan de muur of bijvoorbeeld leuke kleurrijke schilderijtjes.

Aan welke kleuren kun je denken? Bij een blauwe kleur zou je kunnen denken aan turquoise of azuur, bij een groene kleur aan mintgroen of algengroen. Ook kun je gaan voor verschillende tinten oranje, zoals kastanje of koraal. Om het geheel samen te brengen, kies dan voor een neutrale kleur, zoals wit, crème of beige.

 


Bijpassende vloeren

Bij een Caribisch interieur is hout een veelgebruikt materiaal en is ook de beste keuze als het gaat om de vloer. Je kunt zowel voor een wat donkere als iets lichtere houtlook vloer gaan, maar kijk vooral naar wat het beste past bij de meubels die je al hebt. Daarnaast kan een visgraatpatroon of betonlook vloer juist voor extra speelsheid zorgen. Hieronder hebben we enkele vloeren voor je op een rijtje gezet.

Uitproberen en vergelijken

Je weet het beste wat bij jouw interieur past. Vraag 3 GRATIS stalen aan om thuis te kunnen proberen.