Hal inspiratie

Alle inspiratie & tips op een rijtje voor jouw hal

Van plan om jouw hal te voorzien van een nieuwe look? De hal is dé ontvangst plek in huis en daarom is het fijn deze netjes en overzichtelijk te houden. In een hal staan vaak geen tot weinig meubels en hier kun je dan ook gemakkelijk aan de gang met een mooie, aparte vloer. En heb je door hoeveel er eigenlijk in je hal word geleefd?

Binnenkomend bezoek of vieze schoenen. Het materiaal dat je voor jou vloer in de hal kiest is dus van groot belang. Het prettige aan de pvc vloeren van Handyfloor is dat deze waterbestendig zijn, geschikt voor vloerverwarming en bovenal extreem hygiënisch. Bijkomend voordeel is dat de pvc vloeren van Handyfloor beschikken over een speciale slijtvaste laag. Laat jezelf inspireren!

 


Welke woonstijl past er in jouw hal?

Allereerst is het belangrijk om te kijken wat voor sfeer je in jouw hal wilt. Ga je bijvoorbeeld voor een landelijke, een klassieke of juist een Scandinavische woonstijl? Iedere woonstijl heeft zijn of haar specifieke kenmerken, kleuren en sfeer.

Misschien ga je juist wel voor een donkere, warme houtlook vloer in combinatie met sfeervolle meubels? Dan zal een warme woonstijl waarschijnlijk bij jou passen. Of misschien kies je liever voor een ruige betonlook in combinatie met stoere materialen zoals staal en leer. In dat geval past de industriële woonstijl bij jou!

 


Bekijk deze hal vloeren


Maak een Moodboard

Door een moodboard samen te stellen komt de look & feel voor jouw nieuwe hal écht tot leven. Knipsels uit tijdschriften, vloer-, stof- of kleurstalen samenstellen en combineren tot een moodboard zorgt ervoor dat er een beeld ontstaat van de nieuwe hal. Hierdoor is makkelijk beslissingen te nemen voor bijvoorbeeld meubels, een kleur op de wand of een nieuwe vloer.

Of creëer een online Moodboard en print deze vervolgens uit. Een handig programma om een moodboard te maken is www.canva.com. Je kunt gratis afbeeldingen zoeken in de lijst van Canva zelf, of gebruik de websites Google, Pinterest of Unsplash om jouw moodboard tot leven te brengen.

Bij Handyfloor kan je 3 gratis vloerstalen aanvragen van je favoriete vloeren. Zo kun je je ideale moodboard samen stellen en bekijken welke pvc vloer het beste bij jou en jouw hal past.


Een PVC vloer vormt de ideale basis voor elke badkamer

Een PVC vloer voor in je badkamer is niet alleen prachtig en sfeervol, maar ook enorm praktisch in elk opzicht. Zo zijn pvc vloeren geschikt voor vloerverwarming, hygiënisch, vochtbestendig en trekken er geen vlekken in.

Bepaal de juiste legrichting

Bij het leggen van een nieuwe vloer dien je rekening te houden met de legrichting. Zo kan je jouw nieuwe vloer verticaal, horizontaal of misschien wel diagonaal in jouw badkamer leggen. De legrichting bepaalt namelijk hoe groot, lang of breed jouw badkamer oogt.


Houdt rekening met lichtinval

De kleurtoon van een vloer is erg bepalend voor de sfeer in jouw badkamer. Buiten dat dien je ook rekening te houden met de lichtinval in jouw badkamer. Heb je geen ramen in je badkamer? Dan kun je gaan voor een lichte vloer om ruimtelijkheid te creëren. Een donkere vloer is ook mogelijk, om bijvoorbeeld een volledig donkere badkamer te realiseren.


Kies voor contrasten in kleur én vorm

Tijdens het inrichten van jouw badkamer dien je er rekening mee te houden dat de meubels afsteken bij jouw vloer en/of muren. Door te variëren in het gebruik van vormen creëer je een speels effect in jouw badkamer. Een leuk idee is om tegels toe te passen in je badkamer. De tegels kunnen als achterwand fungeren en geven een speels effect in je badkamer.


Welke vloerstijl spreekt jou het meeste aan?

Wist je dat?

Milieuvriendelijk

Al onze PVC vloeren duurzaam en milieuvriendelijk zijn geproduceerd? Onze vloeren zijn na gebruik 100% recyclebaar. Er worden geen overbodige stoffen gebruikt, de vloeren zijn dus ook erg hygiënisch.

 

Onderhoudsvriendelijk

Al onze PVC vloeren ontzettend onderhoudsvriendelijk zijn? Door de waterbestendige toplaag verwijder je eenvoudig al het vuil met stofzuiger en dweil.

Vloerverwarming

Al onze PVC vloeren geschikt zijn voor vloerverwarming? Behaal optimaal rendement doordat de vloeren optimaal warmte geleid en tevens als hoofdverwarming bruikbaar is.

Uitproberen en vergelijken

Jij weet het beste wat bij jouw interieur past. Vraag 3 GRATIS stalen aan om thuis te kunnen proberen.