Keuken inspiratie

Alle keuken inspiratie & tips op een rijtje

Op zoek naar een nieuwe keuken en wil je ook de vloer aanpakken? De keuken neemt een steeds prominentere plaats in in de meeste huizen. Gezellig rondom de eettafel zitten, samen koken of gewoon een kop thee drinken. Omdat er dus steeds meer tijd wordt doorgebracht in de keuken is het ook belangrijk dat deze ruimte stijlvol is ingericht en één is met de rest van jouw huis. Bekijk hier ideeën en tips voor het kiezen van de ideale keukenvloer en laat je inspireren!

 


Welke woonstijl past er in jouw keuken?

Natuurlijk is het belangrijk om te bepalen wat voor sfeer je wilt dat jouw keuken uitstraalt. Ga je bijvoorbeeld voor een Scandinavische, klassiek donkere of een landelijke leefkeuken? Een keuken moet uiteraard ook bij de rest van jouw huis passen. Wanneer je in een industriële loft woont kan je bijvoorbeeld kiezen voor een betonlook pvc vloer voor de keuken. Of wellicht kies je liever voor een keuken met een warme bruine houten vloer, passend bij een warme woonstijl.

 


Maak een Moodboard

Door een moodboard samen te stellen komt de look & feel voor jouw nieuwe keuken tot leven. Knipsels uit tijdschriften, vloer-, stof- of kleurstalen samenstellen en combineren tot een moodboard zorgt ervoor dat er een beeld ontstaat van de nieuwe keuken. Hierdoor is makkelijk beslissingen te nemen voor bijvoorbeeld meubels, een kleur op de wand of een nieuwe vloer.

Of creëer een online Moodboard en print deze vervolgens uit. Een handig programma om een moodboard te maken is www.canva.com. Je kunt gratis afbeeldingen zoeken in de lijst van Canva zelf, of gebruik de websites Google, Pinterest of Unsplash om jouw moodboard tot leven te brengen. .

Bij Handyfloor kan je 3 gratis vloerstalen aanvragen van je favoriete vloeren. Zo kun je je ideale moodboard samen stellen en bekijken welke pvc vloer het beste bij jou en jouw keuken past

Hieronder hebben wij een Moodboard gemaakt met een moderne keuken als uitgangspunt.

 


Een PVC vloer vormt de ideale basis voor elke keuken

De pvc vloeren van Handyfloor zijn niet alleen prachtig in jouw keuken, maar ook enorm praktisch in elk opzicht. Zo zijn pvc vloeren geschikt voor vloerverwarming, hygiënisch, vochtbestendig en minimaliseren ze contactgeluiden. Daarnaast zijn ze eenvoudig te reinigen, wel zo handig!

Bepaal de juiste legrichting

Bij het leggen van een nieuwe vloer dien je rekening te houden met de legrichting. Zo kan je jouw nieuwe vloer verticaal, horizontaal of misschien wel diagonaal in jouw keuken leggen. De legrichting bepaalt namelijk hoe groot, lang of breed jouw keuken oogt.


Houdt rekening met lichtinval

De kleurtoon van een vloer is erg bepalend voor de sfeer in jouw keuken. Buiten dat dien je ook rekening te houden met de lichtinval in jouw keuken. Heb je grote ramen op het zuiden, dan zal een vloer een stuk lichter ogen dan wanneer je ramen hebt op het noorden.


Kies voor contrasten in kleur én vorm

Tijdens het inrichten van jouw keuken dien je er rekening mee te houden dat de meubels afsteken bij jouw vloer en/of muren. Heb je een open keuken? Dan kun je ervoor kiezen om de vloer vanuit de woonkamer volledig door te leggen naar de open keuken. Door te variëren in het gebruik van vormen creëer je een speels effect in jouw keuken.


Welke vloerstijl spreekt jou het meeste aan?

Wist je dat?

Milieuvriendelijk

Al onze PVC vloeren duurzaam en milieuvriendelijk zijn geproduceerd? Onze vloeren zijn na gebruik 100% recyclebaar. Er worden geen overbodige stoffen gebruikt, de vloeren zijn dus ook erg hygiënisch.

 

Onderhoudsvriendelijk

Al onze PVC vloeren ontzettend onderhoudsvriendelijk zijn? Door de waterbestendige toplaag verwijder je eenvoudig al het vuil met stofzuiger en dweil.

Vloerverwarming

Al onze PVC vloeren geschikt zijn voor vloerverwarming? Behaal optimaal rendement doordat de vloeren optimaal warmte geleid en tevens als hoofdverwarming bruikbaar is.

Uitproberen en vergelijken

U weet het beste wat bij uw interieur past. Vraag 3 GRATIS stalen aan om thuis te kunnen proberen.