Kinderkamer inspiratie

Alle kinderkamer inspiratie & tips op een rijtje

Een kleine op komst is een fantastische en bijzondere periode. De kinderkamer inrichten is één van de leukste activiteiten die erbij komt kijken. Ben je bezig met het (op)nieuw inrichten van een slaapkamer van je kind? Of misschien wel een fijne speelkamer waarin de kleintjes lekker kunnen knutselen, gamen of andere spelletjes spelen. Bekijk hier ideeën en tips voor het inrichten van de kinderkamer en laat jezelf inspireren!

 


Welke woonstijl wil je in jouw kinderkamer?

Wat is er nou leuker om samen met je partner of kind een kinderkamer samen te stellen. Een heuse prinsessenkamer of misschien juist wel een kamer met het thema voetbal. Een kind zal zich hier helemaal op zijn of haar plek voelen. Een vloer is hier een belangrijk onderdeel van, maar welke woonstijl kies je? Ga je bijvoorbeeld voor een wat stoerdere look met industriële meubels of juist een wat zachtere look met lichte meubels? Hieronder hebben we enkele thema's voor de nieuwe kinderkamer op een rijtje gezet.

 


Maak een Moodboard

Door een moodboard samen te stellen komt de look & feel voor jouw nieuwe kinderkamer tot leven. Knipsels uit tijdschriften, vloer-, stof- of kleurstalen samenstellen en combineren tot een moodboard zorgt ervoor dat er een beeld ontstaat van de nieuwe kinderkamer. Hierdoor is makkelijk beslissingen te nemen voor bijvoorbeeld meubels, speelgoed, een kleur op de wand of een nieuwe vloer.

Of creëer een online Moodboard en print deze vervolgens uit. Een handig programma om een moodboard te maken is www.canva.com. Je kunt gratis afbeeldingen zoeken in de lijst van Canva zelf, of gebruik de websites Google, Pinterest of Unsplash om jouw moodboard tot leven te brengen.

Bij Handyfloor kan je 3 gratis vloerstalen aanvragen van je favoriete vloeren. Zo kun je je ideale moodboard samen stellen en bekijken welke pvc vloer het beste bij jou en jouw kinderkamer past.

Hieronder hebben wij een Moodboard gemaakt met een Boy/Girl thema als uitgangspunt.

 


Een PVC vloer vormt de ideale basis voor elke kinderkamer

Een PVC vloer voor in je kinderkamer is niet alleen prachtig en sfeervol, maar ook enorm praktisch in elk opzicht. Zo zijn pvc vloeren geschikt voor vloerverwarming, hygiënisch, vochtbestendig en trekken er geen vlekken in. Daarnaast hebben PVC vloeren minimale contactgeluiden.

Bepaal de juiste legrichting

Bij het leggen van een nieuwe vloer dien je rekening te houden met de legrichting. Zo kan je jouw nieuwe vloer verticaal, horizontaal of misschien wel diagonaal in jouw kinderkamer leggen. De legrichting bepaalt namelijk hoe groot, lang of breed jouw kinderkamer oogt.


Houdt rekening met lichtinval

De kleurtoon van een vloer is erg bepalend voor de sfeer in jouw kinderkamer. Buiten dat dien je ook rekening te houden met de lichtinval in jouw kinderkamer. Heb je geen ramen in je kinderkamer? Dan kun je gaan voor een lichte vloer om ruimtelijkheid te creëren. Een donkere vloer is ook mogelijk, om bijvoorbeeld een volledig donkere kinderkamer te realiseren.


Houdt rekening met kleur

Kiest u voor een lichte pvc vloer, houdt er dan rekening mee dat vuil en vlekken die op de vloer komen eerder zichtbaar zullen zijn dan wanneer u kiest voor een donkere pvc vloer voor in de kinderkamer. Ook dient u rekening te houden met lichtinval, zo zal een vloer met ramen op het zuiden lichter ogen dan een kamer op het noorden.


Welke vloerstijl spreekt jou het meeste aan?

Wist je dat?

Milieuvriendelijk

Al onze PVC vloeren duurzaam en milieuvriendelijk zijn geproduceerd? Onze vloeren zijn na gebruik 100% recyclebaar. Er worden geen overbodige stoffen gebruikt, de vloeren zijn dus ook erg hygiënisch.

 

Onderhoudsvriendelijk

Al onze PVC vloeren ontzettend onderhoudsvriendelijk zijn? Door de waterbestendige toplaag verwijder je eenvoudig al het vuil met stofzuiger en dweil.

Vloerverwarming

Al onze PVC vloeren geschikt zijn voor vloerverwarming? Behaal optimaal rendement doordat de vloeren optimaal warmte geleid en tevens als hoofdverwarming bruikbaar is.

Uitproberen en vergelijken

U weet het beste wat bij uw interieur past. Vraag 3 GRATIS stalen aan om thuis te kunnen proberen.