Luxury Loft

Industrieel | Ruig | Luxe

Het ultieme New Yorkse loft gevoel

Ooit was een loft een goedkope manier om te kunnen wonen in New York. Tegenwoordig is het wonen in loftstijl een grote trend. Het wonen in een grote ruimte waarvan de constructiedetails niet zijn weggewerkt, met moderne, industriële en vintage elementen.

Denk aan een gietijzeren trap, stalen buizen aan het plafond of een bakstenen muur. Het is absoluut een stoere en ruige manier om te wonen. Ben je fan van industrieel wonen of spreekt dat New Yorkse loft gevoel je wel aan? Lees dan zeker verder om alle tips te ontdekken.

 


Luxe loft interieur

Kies voor robuust én rustgevend. Dat is de eerste tip die wij je mee willen geven. Je kunt de robuustheid van de onafgewerkte wanden en plafond namelijk heel goed combineren met meer rustgevende materialen, zoals hout of planten. Ga bijvoorbeeld voor een massief houten keukentafel met stoelen van leer, of kies er voor om meer naturel tinten terug te laten komen in de accessoires, zoals kussens.

Doe vooral je eigen ding. Natuurlijk wil iedereen een woonruimte uit een magazine, maar je moet jezelf er natuurlijk ook thuis voelen. Geef dus vooral je eigen draai aan jouw interieur door middel van persoonlijke reisitems of leuke schilderijen.

Benieuwd welke meubels je het beste kunt toepassen om deze ruimte te creëren? Je kunt bijvoorbeeld denken aan stellingkasten in plaats van een houten kast. Daarnaast zijn oude lockers, industriële lampen en vintage schoolstoelen op dit moment erg populair.

 


Materialen & Kleuren

Industrieel is het uitgangspunt in een loft woonstijl. De industriële stijl gaat vaak hand in hand met moderne en vintage elementen. Een moderne tafel met 3 industriële lampen erboven is een goed voorbeeld.

Qua kleuren kun je denken aan zwart-, wit- en grijstinten en legergroen met felgekleurde accenten als basis kleurenpalet. Deze kleuren kun je namelijk ook gemakkelijk combineren met houten elementen.

De meest voorkomende materialen in een New Yorkse loft zijn vaak metaal, beton, canvas, en hout.

 


Bijpassende vloeren

Bij een New Yorkse loft is een betonlook vloer natuurlijk een uitstekende keuze. Een betonlook vloer draagt bij aan het robuuste en stoere karakter van de loft. Een tegellook vloer is ook een goede optie, aangezien tegellook vloeren ook dat karakter kunnen laten versterken. Maar, we zien ook steeds vaker een wat donkere houtlook vloer om de ruimte samen te brengen. Een houtlook vloer biedt natuurlijk net iets meer dat natuurlijke karakter, dus het is maar net waar je zelf de voorkeur aan geeft. Hieronder hebben wij enkele bijpassende vloeren voor je op een rijtje gezet.

Uitproberen en vergelijken

U weet het beste wat bij uw interieur past. Vraag 3 GRATIS stalen aan om thuis te kunnen proberen.