Scandinavian Scenery

Licht | Ruimtelijk | Minimalistisch

Scandinavisch wonen, licht & ruimtelijk

Less = more. Dat is hoe we de Scandinavische stijl het beste kunnen omschrijven. Het draait om eenvoud en rust, de kunst van het weglaten.

De ingrediënten voor een Scandinavische sfeer is rust en eenvoud in balans met functionaliteit en het creëren van ruimte. De meubels die gebruikt worden in deze interieurstijl laten dit ook zien: minimalistisch, maar absoluut comfortabel en sfeervol. Ben je een fan van dat typische Scandinavische sfeertje? Lees dan zeker verder voor al onze tips!

 


Scandinavisch Interieur

In het Scandinavische interieur draait het dus om eenvoud en rust in combinatie met goede functionaliteit en comfort. Je ziet dan ook vaak niet veel accessoires en andere tierelantijntjes terug in dit interieur. Hoe drukker, hoe minder rust. Het is belangrijk om jouw woonruimte zo ruimtelijk mogelijk te laten lijken, vandaar dat minimalistische meubels met lichte tinten vaak de voorkeur krijgen bij de inrichting.

Lichte kleuren wisselen zich af met moderne meubels en natuurlijke materialen. Kenmerkend aan een Scandinavisch interieur zijn bijvoorbeeld de banken op slanke poten, hanglampen en grafische prints.

Licht en ruimtelijkheid is erg belangrijk in dit interieur. De Scandinavische landen hebben lange en donkere winters. Vaak wordt er daarom ook gekozen voor witte muren om meer ruimtelijkheid te creëren en diverse hang- en gloeilampen om de ruimte te verlichten. Om de ruimte sfeer in te blazen, worden typische Scandinavische grafische prints toegepast door het interieur heen. Denk bijvoorbeeld aan het vloerkleed, kussens en behang. Je kunt kiezen voor verschillende grafische prints, zoals ruitjes, streepjes, hoekjes of rondjes. Je kunt er ook voor kiezen prints met elkaar te combineren voor een leuk uniek resultaat.

Als wij 1 product moeten opnoemen die bijna gegarandeerd in ieder Scandinavisch interieur wel terug te vinden, is het toch wel de bekende grijze bank. Niet gek, de grijze kleur is met alles te combineren en straalt pure Scandinavische sfeer uit.

 


Materialen & Kleuren

Zachte natuurlijke materialen zijn een absolute no-brainer in deze interieurstijl. Hout is het meestgebruikte materiaal door het gehele interieur. We zien daarom ook vaak een houten tafel, houten kastjes en accessoires.

Omdat de zon in de Scandinavische landen vroeg ondergaat, is licht enorm belangrijk. Ga bijvoorbeeld voor leuke hanglampen voor boven de eettafel en leuke staande gloeilampen in de woonkamer. Daarnaast kun je je interieur ook aanvullen met leuke kaarsjes om meer sfeer te creëren.

Het Scandinavische interieur heeft een neutraal kleuren palette met lichte neutrale tinten. Om de ruimtelijkheid te bewaren, wordt er in de basis vaak gewerkt met witte, grijze en zwarte accenten. Toch meer kleur in huis? Je kunt de ruimte meer kleur geven door frisse pastelkleurige woonaccessoires toe te voegen, bijvoorbeeld mintgroen, roze of blauw.

 


Bijpassende vloeren

Een houtlook PVC vloer is dé beste keuze in een Scandinavische inrichting. Doordat het gehele interieur draait om eenvoud en natuurlijke materialen, is een houtlook vloer een absolute must. Een lichte houtlook vloer wordt het vaakst gebruikt om die ruimtelijkheid te bewaren. We hebben hieronder enkele bijpassende vloeren voor je op een rijtje gezet.

Uitproberen en vergelijken

U weet het beste wat bij uw interieur past. Vraag 3 GRATIS stalen aan om thuis te kunnen proberen.