Slaapkamer inspiratie

Alle slaapkamer inspiratie & tips op een rijtje

In je slaapkamer is één ding het belangrijkste: slapen! Daarom is het handig dat je vloer ‘stil’ is, bijvoorbeeld voor wanneer er iemand nét wat eerder uit bed moet. Of wellicht ben je gevoelig voor stof en is het dus belangrijk dat jouw slaapkamer vloer hygiënisch is? En heb je graag een onderhoudsvriendelijke vloer die ook nog eens past bij de sfeer van jouw slaapkamer? Hieronder vind je alle tips om jouw slaapkamer volledig om te toveren.

 


Welke woonstijl past er in jouw slaapkamer?

Natuurlijk is het belangrijk om te bepalen wat voor sfeer je wilt dat je slaapkamer uitstraalt. Ga je bijvoorbeeld voor een Scandinavische, klassiek donkere of een landelijke woonstijl in je slaapkamer? Een slaapkamer moet uiteraard ook bij de rest van je huis passen, wanneer je in een industriële loft woont kun je bijvoorbeeld kiezen voor een betonlook pvc vloer. Of wellicht kies je liever voor een slaapkamer met een warme bruine houten vloer, passend bij een warme woonstijl.

 


Maak een Moodboard

Door een moodboard samen te stellen komt de look & feel voor jouw nieuwe slaapkamer tot leven. Knipsels uit tijdschriften, vloer-, stof- of kleurstalen samenstellen en combineren tot een moodboard zorgt ervoor dat er een beeld ontstaat van de nieuwe slaapkamer. Hierdoor is makkelijk beslissingen te nemen voor bijvoorbeeld meubels, een kleur op de wand of een nieuwe vloer

Of creëer een online Moodboard en print deze vervolgens uit. Een handig programma om een moodboard te maken is www.canva.com. Je kunt gratis afbeeldingen zoeken in de lijst van Canva zelf, of gebruik de websites Google, Pinterest of Unsplash om jouw moodboard tot leven te brengen. .

Bij Handyfloor kan je 3 gratis vloerstalen aanvragen van je favoriete vloeren. Zo kun je je ideale moodboard samen stellen en bekijken welke pvc vloer het beste bij jou en jouw slaapkamer past

Hieronder hebben wij een Moodboard gemaakt met een Minimalistisch / Moderne inrichting als uitgangspunt.

 


Een pvc vloer vormt de ideale basis voor elke slaapkamer

De pvc vloeren van Handyfloor zijn niet alleen prachtig in jouw woonkamer, maar ook enorm praktisch in elk opzicht. Zo zijn pvc vloeren geschikt voor vloerverwarming, hygiënisch, vochtbestendig en minimaliseren ze contactgeluiden, wat natuurlijk perfect is voor in de slaapkamer.

Bepaal de juiste legrichting

Bij het leggen van een nieuwe vloer dien je rekening te houden met de legrichting. Zo kan je jouw nieuwe vloer verticaal, horizontaal of misschien wel diagonaal in jouw slaapkamer leggen. De legrichting bepaalt namelijk hoe groot, lang of breed jouw slaapkamer oogt.


Houdt rekening met lichtinval

De kleurtoon van een vloer is erg bepalend voor de sfeer in jouw slaapkamer. Buiten dat dien je ook rekening te houden met de lichtinval in jouw slaapkamer. Wil je liever een warm en knus gevoel? Kies dan voor een wat donkere kleur vloer. Liever wat meer lichtinval? Dan is een lichte vloer de beste keuze.


Kies voor contrasten in kleur én vorm

Tijdens het inrichten van jouw slaapkamer dien je er rekening mee te houden dat de meubels afsteken bij jouw vloer en/of muren. Door te variëren in het gebruik van vormen creëer je een speels effect in jouw slaapkamer.


Welke vloerstijl spreekt jou het meeste aan?

Wist je dat?

Milieuvriendelijk

Al onze PVC vloeren duurzaam en milieuvriendelijk zijn geproduceerd? Onze vloeren zijn na gebruik 100% recyclebaar. Er worden geen overbodige stoffen gebruikt, de vloeren zijn dus ook erg hygiënisch.

 

Onderhoudsvriendelijk

Al onze PVC vloeren ontzettend onderhoudsvriendelijk zijn? Door de waterbestendige toplaag verwijder je eenvoudig al het vuil met stofzuiger en dweil.

Vloerverwarming

Al onze PVC vloeren geschikt zijn voor vloerverwarming? Behaal optimaal rendement doordat de vloeren optimaal warmte geleid en tevens als hoofdverwarming bruikbaar is.

Uitproberen en vergelijken

U weet het beste wat bij uw interieur past. Vraag 3 GRATIS stalen aan om thuis te kunnen proberen.