Werkkamer inspiratie

Alle werkkamer inspiratie & tips op een rijtje

Plannen voor een nieuwe werkkamer? Steeds meer mensen werken tegenwoordig deels vanuit hun eigen huis en een fijne prettige werkkamer is daarbij onmisbaar. In een werkkamer wil je rustig kunnen werken en al je spullen bij de hand hebben. Door jouw werkkamer slim in te richten hoef je geen last te hebben van rommel en bespaar je ook nog eens ruimte. Bekijk hier ideeën en tips voor het kiezen van de ideale werkkamer vloer en laat jezelf inspireren!

 


Welke woonstijl past in jouw werkkamer?

Allereerst is het belangrijk om te kijken wat voor sfeer je in jouw werkkamer wilt. Ga je bijvoorbeeld voor een landelijke, een klassieke of juist een Scandinavische woonstijl? Iedere woonstijl heeft zijn of haar specifieke kenmerken, kleuren en sfeer.

Misschien ga je wel voor een donkere, warme houtlook vloer in combinatie met sfeervolle meubels? Dan zal een warme woonstijl waarschijnlijk bij je passen. Of misschien kies je liever voor een ruige betonlook in combinatie met stoere materialen zoals staal en leer. In dat geval past de industriële woonstijl bij jou.

Zorg dat de ruimte geordend en opgeruimd is. Zo houdt je overzicht en kun je ongestoord werken. Door de huidige situatie werken steeds meer mensen vanuit huis en worden werkkamers steeds praktischer, moderner en comfortabeler ingericht.

 


Maak een Moodboard

Door een moodboard samen te stellen komt de look & feel voor jouw nieuwe werkkamer tot leven. Knipsels uit tijdschriften, vloer-, stof- of kleurstalen samenstellen en combineren tot een moodboard zorgt ervoor dat er een beeld ontstaat van de nieuwe werkkamer. Hierdoor is makkelijk beslissingen te nemen voor bijvoorbeeld meubels, een kleur op de wand of een nieuwe vloer

Of creëer een online Moodboard en print deze vervolgens uit. Een handig programma om een moodboard te maken is www.canva.com. Je kunt gratis afbeeldingen zoeken in de lijst van Canva zelf, of gebruik de websites Google, Pinterest of Unsplash om jouw moodboard tot leven te brengen. .

Bij Handyfloor kan je 3 gratis vloerstalen aanvragen van je favoriete vloeren. Zo kun je je ideale moodboard samen stellen en bekijken welke pvc vloer het beste bij jou en jouw werk past

Hieronder hebben wij een Moodboard gemaakt met een Minimalistische inrichting als uitgangspunt.

 


Een PVC vloer vormt de ideale basis voor elke werkkamer

De pvc vloeren van Handyfloor zijn niet alleen prachtig in jouw werkkamer, maar ook enorm praktisch in elk opzicht. Zo zijn pvc vloeren geschikt voor vloerverwarming, hygiënisch, vochtbestendig en minimaliseren ze contactgeluiden, ideaal voor een rustige werkplek.

Bepaal de juiste legrichting

Bij het leggen van een nieuwe vloer dien je rekening te houden met de legrichting. Zo kan je jouw nieuwe vloer verticaal, horizontaal of misschien wel diagonaal in jouw werkkamer leggen. De legrichting bepaalt namelijk hoe groot, lang of breed jouw werkkamer oogt.


Houdt rekening met lichtinval

De kleurtoon van een vloer is erg bepalend voor de sfeer in jouw werkkamer. Buiten dat dien je ook rekening te houden met de lichtinval in jouw werkkamer. Heb je grote ramen in je werkkamer, dan zorgt een lichte vloer voor meer ruimte en een donkere vloer voor meer contrast. Heb je weinig lichtinval? Dan kan een lichte vloer de ruimte openbreken en zorgen dat de ruimte een stuk ruimtelijker oogt.


Kies voor contrasten in kleur én vorm

Tijdens het inrichten van jouw werkkamer dien je er rekening mee te houden dat de meubels afsteken bij jouw vloer en/of muren. Door te variëren in het gebruik van vormen creëer je een speels effect in jouw werkkamer.


Welke vloerstijl spreekt jou het meeste aan?

Wist je dat?

Milieuvriendelijk

Al onze PVC vloeren duurzaam en milieuvriendelijk zijn geproduceerd? Onze vloeren zijn na gebruik 100% recyclebaar. Er worden geen overbodige stoffen gebruikt, de vloeren zijn dus ook erg hygiënisch.

 

Onderhoudsvriendelijk

Al onze PVC vloeren ontzettend onderhoudsvriendelijk zijn? Door de waterbestendige toplaag verwijder je eenvoudig al het vuil met stofzuiger en dweil.

Vloerverwarming

Al onze PVC vloeren geschikt zijn voor vloerverwarming? Behaal optimaal rendement doordat de vloeren optimaal warmte geleid en tevens als hoofdverwarming bruikbaar is.

Uitproberen en vergelijken

U weet het beste wat bij uw interieur past. Vraag 3 GRATIS stalen aan om thuis te kunnen proberen.